Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Συμβουλές προς τους γονείς (Μέρος 3 και τελευταίο)

 1.Μπορώ να διδάξω εγώ το παιδί μου;
Φυσικά, αν γνωρίζετε μουσική μπορείτε να διδαξετε εσείς το παιδί. Αν όμως νομιζετε ότι δεν θα γίνεται σωστό μάθημα, εκείνο δεν θα μελετά και εσείς θα είστε πολύ επιεικης μαζί του,καλύτερα να παρακολουθήσει μαθήματα από δάσκαλο.Μάλλον, η καλύτερη λύση είναι να του κάνει άλλος μάθημα, απλά εσείς να το συμβουλευετε όσο καλύτερα μπορείτε για όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσει.

2.Να παίζει κλασικά η σύγχρονα κομμάτια;
Εννοείται πως κάθε πιανίστας πρέπει να ξεκινήσει μόνο  με κλασική μουσική τουλάχιστον τα 3 πρώτα χρόνια. Μετά, και αν έχει τις ικανότητες μπορεί να παίξει και όποιο άλλο κομμάτι θέλει, που θα συμβαδιζει με το επίπεδο του,πάντα όμως να εξασκειται σε κλασικά κομμάτια που θα πρέπει να αποτελούν και τη βάση της διδασκαλίας. Είναι, λοιπόν απαραίτητο να αναπτυχθεί τόσο το γουστο οσο και η ικανότητα του ώστε να παίζει σωστα τα κομμάτια κλασικών συνθετών.

3.Πόσο διαρκούν οι σπουδές του πιάνου;
Έχουμε και λέμε, 3 χρόνια η προκαταρκτικη,η οποία μπορεί να διαρκέσει και αρκετά περισσότερο ανάλογα με το παιδί γιατί είναι η πιο σημαντική τάξη. 3 χρόνια η κατωτερα, 3 η μέση και τέλος, 3 χρόνια η ανωτερα.Σύνολο 12 χρόνια για να πάρεις το δίπλωμα που πιστοποιει ότι έχεις άριστη γνώση του πιάνου. Για να διδαξεις  όμως, θα πρέπει να κάνεις και άλλα 2 χρόνια εξειδίκευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου