Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Βιβλία για αρκετά προχωρημένους μαθητές

                             Βιβλία για αρκετά προχωρημένους μαθητές 

Συγνώμη αν αυτά που γράφω είναι λίγο ασυναρτητα αλλά είναι πάρα πολύ αργά και διαβαζα για εξετάσεις μέχρι τις 2 το βραδυ.

1.Bach-Μικρά πρελουδια και φουγκες
Ένα υπέροχο έργο του Μπαρόκ, από τα καλύτερα για πιάνο. Περιέχει ασκήσεις εξαιρετικής δυσκολίας που χρησιμοποιούνται κυρίως στις τελευταιες τάξεις. Λίγες ασκήσεις μπορούν να γίνουν και από μαθητές αρκετά προχωρημένους.
2.Bach-Τριφωνες παραλλαγές
Ένα όμορφο βιβλίο που δεν χρησιμοποιείται τόσο για μελέτη όσο για την εξάσκηση στο ύφος και την αισθητική του Μπαρόκ. 

3.Bach-Το καλώς συγκερασμενο κλειδοκυμβαλο(τόμος 1)
Ίσως το σημαντικότερο έργο της εποχής της Αναγέννησης είναι ένα απαιτητικο βιβλίο που θα δυσκολεψει τους μαθητές. 

4.Chopin-Σπουδές
Ένα από τα ωραιότερα έργα για πιάνο όλων των εποχών. Περιλαμβάνει όλες τις σπουδές του Σοπέν και χρησιμοποιείται από τώρα μέχρι την ανωτέρα.

5.Tschaikovsky-Συλλογή για νέους πιανίστες

Μη σας ξεγελαει ο τίτλος του.Είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο από τον δάσκαλο της δεξιοτεχνίας,που ωστόσο το προτείνω ανεπιφυλακτα.

6.Sonatinas album no1.-Παπαγρηγοριου και Νακας
Φτασαμε και στο αγαπημένο μου.Λοιπόν, είναι το ωραιότερο και δυσκολοτερο βιβλίο για πιάνο που έχω δει ποτέ. Περιλαμβάνει γνωστές και όχι μόνο, σονατινες των Beethoven,Mozart,Diabelli,Clementi ,Weber,Schumann,Schubert, Haydn και Bach.Εγώ το πήρα σε μικρότερη ηλικία από  όσο θα έπρεπε αλλά δεν το μετανιωνω, αφου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα. Αυτά για σήμερα, η ώρα είναι 2:28 το πρωί, έχω τελειώσει το διάβασμα, έχω γράψει στο blog,οπότε.. .Καληνυχτα!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου